Friday, August 21, 2009

Sambutan Bulan Kemerdekaan

Gaya adik Nur Dina Maisarah mendeklamasikan sajak
'Erti Merdeka'


GKibaran Jalur Gemilang oleh murid prasekolah


Merdeka tetaplah merdeka....


Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan telah dilancarkan pada 17 Ogos waktu perhimpunan. Semua murid prasekolah begitu bersemangat sekali melaungkan ' merdeka', sampaikan dalam kelas pun masih sambung lagi melaungkan merdeka.
Dalam majlis pelancaran tersebut, adik Nur Dina Maisarah dari Venus I telah mendeklamasikan sajak yang bertajuk ' Erti Merdeka'. Walaupun keadaannya tidak begitu sihat, tetapi beliau berjaya mendeklamasikan sajak tersebut dengan begitu bersemangat sekali.
Syabas diucapkan.


"Beratur elok-elok, jangan potong barisan, lepas ni cikgu pun nak cop jugak," kata cikgu SyikinMengecop tangan dengan gaya menentang H1N1Adik Rajen turut mengecop tangan.....Satu MalaysiaAdik Irsyad mengecop tangannya... pandang kat kain tu nanti tercop baju pula...
Selain itu murid-murid prasekolah juga telah 'mengecop tangan' di atas kain rentang sepanjang 52 meter sebagai simbolik 52 tahun kemerdekaan. Kain rentang tersebut turut merakamkan ' tangan-tangan' seluruh warga SK Cyberjaya termasuk guru-guru dan kaki tangan.